Gevraagd of ik interesse had om kwartiermaker in Abcoude te worden, zijn mijn vrouw en ik meteen Abcoude gaan “proeven”. De plaatsnaam had al een plekje in mijn hoofd en heeft dat inmiddels ook in mijn hart. Wat een mooie uitdaging! Na mijn studie Sociologie van de Vrije Tijd ben ik in Dordrecht gaan wonen en werken. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en inmiddels vijf kleinkinderen. In Dordrecht was ik naast afdelingschef Recreatie en Toerisme ook adjunct-directeur Hollandse Biesboch, wijkmanager en binnenstadmanager. Met mijn ouders woonde ik afwisselend in steden en dorpen.

De stap van programmamanagement van een binnenstad naar het vergroten van de aantrekkingskracht een dorp met een stadse mentaliteit is voor mij dus niet groot. In beide gevallen wordt samen met een goed team mensen op basis van een programma een reeks projecten, routines en improvisaties gerealiseerd. Altijd gericht op het vergroten van omzet en werkgelegenheid. In 2009 heb ik Westland Advies & Management opgestart. Als zelfstandig ondernemer heb ik met veel plezier mogen werken aan de (her)ontwikkeling van centra.

Mijn visie is dat een centrum meer is dan een winkelcentrum. Het moet een prettige mix zijn van winkels, horeca, cultuur en locatie. Eigenlijk is een centrum een ontmoetingsplek van alle bewoners, waar iedereen het gevoel ervaart “er bij te horen”. Evenementen hebben mede daarom een steeds belangrijker rol in de beleving van het centrum. In Dordrecht heb ik veel evenementen opgezet en ik ben nog altijd voorzitter van Dordt in Stoom.

Doel in Abcoude? Met de grote groep gemotiveerde en betrokken mensen het centrum beter op de kaart zetten zodat het draagvlak voor het behoud en herstel van centrumvoorzieningen behouden blijft. Er ligt al een prachtig Initiatief met een compleet Uitvoeringsplan. Uit ervaring, ook met andere gemeenten, weet ik dat het tot uitvoer brengen van goede voornemens minder eenvoudig is dan het opschrijven ervan. Ik ben echter overtuigd dat de bij Abcoude betrokkenen ondernemers en bewoners zal bewijzen dat ze ook kunnen uitvoeren. Prioriteit ligt wat mij betreft op het beter communiceren (of op z’n Hollands “vermarkten”) van alles wat Abcoude nu al te bieden heeft en het verbeteren van onderdelen die extra aandacht nodig hebben. U hoort van ons!

Uiteraard ben ik nieuwsgierig naar nieuwe idee├źn en plannen in Abcoude. U kan hierover contact met mij opnemen (marco.westland@kpnmail.com / 06 55 10 88 22)